Био нахут – 400 г

Цена: 4.75 лв (1.19 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Най-продаван
Производител: Alce Nero
Произход: Италия
Код: SKU6089
Баркод: 8009004600126
в наличност:
Брой:
-
+
4.75 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Нахутът е с кръгли, бежово до светлозелени твърди зърна и принадлежи към семейство бобови. Отглежда се предимно в Западна Азия, Индия и в средиземноморските страни. В традиционната кухня на тези региони, той се използва главно като основа в студени салати или за приготвяне на апетитното предястие хумус. От сушения нахут много често се прави и брашно. От неговата грубо смляна форма се приготвя сместа за пържени кюфтенца – фалафели или за тофу. Финото брашно най-често се използва за направата на хлябове, соленки или за панировка. 
В кухнята на Италия, нахутът е съставка при производството на разнообразни видове паста. Често добре сварените зърна се добавят към мариновани зеленчуци за приготвяне на т.нар. антипасти ястие.

Начин на употреба:

Накиснете 1 ч.ч. нахут във вода за 12 часа. Преди да го сложите да се вари, изплакнете добре зърната и оставете да се отцедят напълно. След това ги сложете в подходящ съд и добавете 3ч.ч. вода. След като заври, намалете на слаб огън и оставете да къкри за 1-1 1/2 часа или докато зърната омекнат напълно.  

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност - 1585kJ/376kcal
Мазнини - 4.9 г
от които наситени - 0.6 г
Въглехидрати - 54 г
от които захари - 3.7 г
Фибри - 14 г
Белтъчини - 22 г
Сол - 0.02 г

Съставки:

Био нахут

400 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • очакваме Нашата цена: 6.85 лв
    Планинската леща е разновидност на обикновенната кафява леща. Отличава се с приятен и лек землен вкус. Поради тънката ципа на малките й зрънца, този сорт изисква по-кратко време за накисване. Приготвя се също изключително бързо и лесно.
  • очакваме Нашата цена: 5.90 лв
    Кафяв ориз, отгледан в италианските области Пиемонт и Ломбардия спрямо стандартите на биологичното земеделие. Оризът е с големи зърна в меден цвят и приятен земен аромат. От неговите зърна е премахнат само най-горният неядлив слой, като по този начин той запазва ценните си хранителна вещества.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • очакваме Нашата цена: 6.55 лв
    Ориз сорт Арборио, отгледан в италианските области Пиемонт и Ломбардия спрямо стандартите на биологичното земеделие. Оризът е с големи перлено бели закръглени зърна. При приготвянето му топлината не достига до вътрешността на зърната. Те трябва да останат леко сурови.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност