Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Подправката карамфил представлява неразтворените розови пъпки на вечнозеленото карамфилово дърво Syzygium aromaticum. Пъпките се откъсват ръчно, още докато са розови и се изсушават до придобиване на кафеникав цвят. За негова родина се смята Молукас, известен като Островите на подправките в Индия. Със своя уникално топъл, сладък и ароматен вкус, той е подходящ за постигане на екзотична нотка във всяко ястие.
Начин на употреба:
Прибавете към букета от подправки за сладки печива, чай, греяно вино или пунш. Подходящ за супи, ястия с тофу или боб, месо. Комбинира се добре с канела, бахар, ванилия, червено вино, босилек, цитрусови аромати, анасон и пипер. Може да се ползва и в козметични продукти като домашна паста за зъби.
Съставки:
Млян карамфил от биологично земеделие.
60 гр
Рецепта от Зоя БГ
Домашна паста за зъби с карамфил
Какво е необходимо ? 1 ч.л. хума,
1 ч.л. зехтин,
5 капки етерично масло от мента или чаено дърво,
малко розова вода /колкото да получим каша/,
Всички съставки се разбъркват добре с дървена или порцеланова лъжица, в бурканче или порцеланова купичка. Хумата реагира с метали и губи качествата си. Полученото количество е достатъчно за 2-3 измивания, но е добре да се прави често и по малко, за да не изветряват етеричните масла.