Био меласа от захарно цвекло (петмез) 450 г

Цена: 9.65 лв (2.14 лв / 100 г)

Произход: Германия
Код: SKU5334
Баркод: 4015637843018
в наличност:
Брой:
-
+
9.65 лв
Добавете в желани


Описание:

Меласата е тъмният и изключително гъст сироп, който остава след като се извлече захарта от захарното цвекло (Beta vulgaris). У нас е позната и като петмез. За разлика от захарната тръстика (разпространена в тропиците), цвеклото вирее в умерен климат, в богати на хумус почви. Частта от растението, която се използва, са корените – те се нарязват на лентички, след което се варят във вода, докато течността изкристализира и се утаи. Процесът се повтаря няколко пъти, като течността от последния цикъл съдържа най-малко захар и най-висока концентрация на витамините и минералите от растението. Именно това е меласата – съдържа до 50% захар, предимно под формата на сукроза, а останалите вещества са минерални елементи, сред които калций, калий и желязо.

Начин на употреба:

Използвайте като подсладител в сурови рецепти, шейкове, дресинги, печива.

Хранителна информация за 100 г:

Енергия - 1287 kJ/304 kcal
Мазнини - 0,3 г
Протеини - 2 г
Въглехидрати - 70 г
Захари - 67 г
Фибри - 5,5 г
Желязо - 12 мг
Магнезий - 90 мг
Сол - < 0,2 г

Съвети:

За да не залепва по стените на съда, в който отмервате меласата, намажете го предварително с малко растително масло. Меласата е леко кисела (с ниско pH), което може да повлияе на печивата. За да неутрализирате, добавете 1 ч.л. сода към сухите съставки за всяка 1 ч.ч. меласа.

Съдържание:

Био меласа от захарно цвекло (петмез).

450 г

Класация на продукта по продажби
#956 в Био и натурални храни
#37 в Био и натурални храни > Подсладители

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност