Био леща за покълване 90 г

Цена: 4.59 лв (5.10 лв / 100 г)

Производител: Bavicchi
Произход: Италия
Код: SKU4232
Баркод: 8003419011355
в наличност:
Брой:
-
+
4.59 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Покълването на семена става лесно, почти без никакви усилия. Те израстват за няколко дни, в домашни условия, по всяко време на годината. Кълновете осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид, който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение.

Лещата расте бързо, лесно и в големи количества. Люспите и кълновете трябва да се ядат заедно. Моментът, когато трябва да се прекъсне процесът, е преди да са поникнали листата. Когато това стане, се понижава съдържанието на хранителни вещества в кълновете. Има различни видове леща: зелена, кафяво-зелена, кафява, черна, оранжева и жълта. Най-добрата разновидност е зелената. Лещата е много добър източник на протеини, желязо, витамин C, фибри и минерали като калий и фосфор.
Запарете кълновете за няколко минути, за да ги направите още по-лесни за храносмилане.

Накисване: 8-12 часа
Изплакване: 2-3 пъти на ден
Покълване: 2-4 дни
Височина: 2.5 сm до 5 cm
Метод: уред за покълване

Начин на употреба:

Накиснете семената във вода със стайна температура - количеството трябва да е колкото да ги покрие. След 8-12 часа ги изплакнете добре под течаща вода и ги разстелете равно върху съд за покълване, както е показано на опаковката. Този вид семена понася еднакво добре покълване в торбичка (от лен или коноп) и в стъклен буркан. Промивайте семената по 3-4 пъти на ден, докато покълнат напълно. При промиването следете да са отцедени добре, защото започнат да гният/мухлясват, ако има излишно количество вода. Когато са готови, може да ги замразите и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.

Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и синап.

Още продукти на Bavicchi.

90 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Семената от грах покълват, само ако не са пропукани. Те са много добър източник на протеин, прости захари, калций и фибри. Богати са също на витамин А и C, фосфор, калий и хлорофил.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Люцерната произхожда от Армения. Думата на арабски означава „баща на всички храни”. Семената са тъмни и миниатюрни. Люцерната погрешно се счита за зърнена култура - всъщност принадлежи към бобовите растения (известни още като варива).
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Слънчогледът се нуждае от много вода, за да покълне. Освен че са много вкусни, покълналите семена осигуряват изобилие от хранителни вещества – фосфор и калций за здрави зъби и кости, добро разграждане и усвояване на мазнините и простите захари, магнезий за тонус на мускулите, калий за нервната система, желязо и мед за червените кръвни телца.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Покълналите семена рукола (Eruca Sativa) имат сладък, мек, ядков вкус, който се съчетава чудесно със салати и сандвичи. Подходящи са също като добавка към кисело мляко. Съдържат витамини A, B, C и E, а също и отлични антиоксиданти, които подсилват имунната система.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Кълновете от елда са богати на витамин B-комплекс, калий, фосфор, калций и лецитин, което подпомага намаляване нивото на лошия холестерол (LDL). Отлични като дезинфектант, повлияват добре състояния като анемия и инфекции. Подсилват дейността на червата. Елдата е добър източник и на биофлавоноида рутин, който укрепва стените на капилярите и спомага за намаляване на високото кръвно налягане.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност