Био ленено семе за покълване 80 г

Био ленено семе за покълване 80 г
Био ленено семе за покълване 80 г Био ленено семе за покълване 80 г

Цена: 3.89 лв 4.59 лв (4.86 лв / 100 гр)

Производител: Bavicchi
Произход: Италия
Код: SKU4231
Баркод: 8003419011775
в наличност:
Брой:
-
+
3.89 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Покълването на семена става лесно, почти без никакви усилия. Те израстват за няколко дни, в домашни условия, по всяко време на годината. Кълновете осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид, който е по-лесeн за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение.
Най-големият проблем не само при лененото семе, но и при всички семена, е, че природата ги е създала така, че да запази енергията им, докато се посадят и са готови да започнат да зреят. Това означава, че има определен механизъм, който пречи те да „покълнат” в друга среда освен почвата – например храносмилателния тракт на животните и хората. Когато се напоят, веществата, които пречат на този процес, се разтварят във водата – това са т.нар. инхибитори. Започва освобождаването на хранителните вещества, които сe съхраняват в спящото семе. За човека това означава, че едно и също количество покълнало семе ще е с много по-висока хранителна плътност и усвояемост от същото количество сурови семена.
Покълналото ленено семе е богат източник на протеин (подобен по състав на протеина в соята), алфа-линоленова киселина и омега 3 незаменими мастни киселини. Съдържа холин, калций, магнезий, желязо и фосфор, както и малки количества витамини от група B, витамин C, E и бета-каротен.

Накисване: 5-15 мин.
Изплакване: 1 (2-3 пъти) на ден
Покълване: 6-8 дни
Височина: 2.5 сm до 5 cm
Метод: уред за покълване/ парче плат

Начин на употреба:

Накиснете семената във вода със стайна температура. След 5-10 минути те ще започнат да образуват слуз (желатин). Ако използвате уред за покълване с таблички, уверете се, че сте разпределили равномерно семената заедно с образувалия се желатин. Промивайте семената веднъж на ден, докато се покажат първите малки листенца, след това увличете до 2-3 пъти на ден. Оптималното време за покълване е 24 часа. Когато са готови, може да ги замразите и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.

Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и синап.

Още продукти на Bavicchi.

80 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • очакваме Нашата цена: 4.59 лв
    Покълналите семена рукола (Eruca Sativa) имат сладък, мек, ядков вкус, който се съчетава чудесно със салати и сандвичи. Подходящи са също като добавка към кисело мляко. Съдържат витамини A, B, C и E, а също и отлични антиоксиданти, които подсилват имунната система.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Кълновете от броколи са добър източник на минерали като калий и сяра, фибри, витамин А и C. Известни са като природeн агент срещу туморните клетки – много богати са на живи ензими, които укрепват естествените защитни сили на организма. Вкусът им е по-скоро остър и леко лютив, затова е най-добре да ги смесвате с други кълнове.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Слънчогледът се нуждае от много вода, за да покълне. Освен че са много вкусни, покълналите семена осигуряват изобилие от хранителни вещества – фосфор и калций за здрави зъби и кости, добро разграждане и усвояване на мазнините и простите захари, магнезий за тонус на мускулите, калий за нервната система, желязо и мед за червените кръвни телца.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Кълновете от елда са богати на витамин B-комплекс, калий, фосфор, калций и лецитин, което подпомага намаляване нивото на лошия холестерол (LDL). Отлични като дезинфектант, повлияват добре състояния като анемия и инфекции. Подсилват дейността на червата. Елдата е добър източник и на биофлавоноида рутин, който укрепва стените на капилярите и спомага за намаляване на високото кръвно налягане.
  • очакваме Нашата цена: 4.59 лв
    Люцерната произхожда от Армения. Думата на арабски означава „баща на всички храни”. Семената са тъмни и миниатюрни. Люцерната погрешно се счита за зърнена култура - всъщност принадлежи към бобовите растения (известни още като варива).
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност