Кокосов крем, приготвен само от бялата месеста сърцевина на узрели кокосови орехи от биологично производство. Пулпата се отделя от черупката и подлага на внимателна смилане до получаване на мека кремообразна течна консистенция. Готовият крем има наситен кокосов вкус и аромат и текстура, която се топи в устата. Придава мека и плътна текстура на приготвените с него ястия. Подходящ за приготвяне на сладки и солени деликатеси.
Начин на употреба:
в случай че кремът е прекалено твърд, разтопете желаното количество на водна баня. Използвайте като съставка в шейкове, кремове за торти, пълнежи за плодови ястия. Подходящ е при приготвяне на специалитети от азиатската кухня или като заместител на млечната сметана. Кокосовият крем може да се добавя в теста и сладкиши вместо мазнина. Така използван като съставка придава на печивата аромат на пресен кокос.
Рецепта от Зоя БГ
Торта с кокосов крем и сини боровинки
Какво е необходимо? За блата: 250 г фино смлени бадеми
100 г фурми
За крема: 200 г кокосов крем
200 г ягоди
2 ч.л. синя боровинка на прах
2 с.л. кокосовa сметана
1 с.л. агаве
сок от половин лимон
Първо разтопете какаовото масло и кокосовото масло на водна баня. Фурмите и бадемите се разбиват в блендер до получаването на смес подобна на тесто. Разстелете блат във форма с диаметър 16 см и оформете тънък борд по стената на формата. За крема разбийте всичките му съставки заедно, без ягодите. Когато е готов, прибавете ягодите, нарязани на шайби. Кремът се разбърква леко и се поставя върху блата. Тортата се прибира в хладилник за 4 часа.
Подходяща за всеки повод или без повод.
За повече авторски рецепти посетете Кукуряк: www.kukuriak.com
Съставки:
сърцевина на кокосов орех (Cocos Nucifera), биологичен произход.
Хранителна стойност за 100g:
Енергийна стойност - 2871kJ / 687kcal
Мазнини - 60-73%,
от които наситени - 92g
Въглехидрати - 33g,
от които захари - 0g
Фибри - <0.01g
Белтъчини - 6.1g
Сол - 0.045g
200 g (2 сашета x 100 g)