Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Брашно, приготвено от свежата бяла месеста част на кокосови орехи, отгледани спрямо стандартите на биологичното земеделие в Шри Ланка. Въпросната ядлива сърцевина се суши на ниска температура, след което се обезмаслява и се смила до получаване на фина текстура.
Начин на употреба:
Подходящо за приготвяне на разнообразни сладкарски изделия. Заменете част от използваното брашно за постигане на по-добра плътност и екзотичен аромат. Поради ниската температура на обработка, кокосовото брашно е подходящо за приготвяне на сурови бонбони, сладки и блатове за торти. Прибавете към плодово смути или шейк, за да подобрите тяхната плътност и гъстота.
Съставки:
Кокосово брашно от биологичен произход
400 гр.
Рецепта от Зоя БГ
Кокосово-бананов шейк
Какво е необходимо ? 2 замразени банана, 1/4 ч.л. ванилови зърна на прах, 2 с.л. агаве/мед/кокосова захар, 1 с.л. кокосово брашно, 1 топка сладолед или 1 чаша замразени праскови, 2 чаши соево мляко
Разбъркайте в блендер и се насладете!
Рецепта от Зоя БГ
Ледена кокосова напитка
Какво е необходимо ? 10-12 кубчета лед, 1 чаша вода, 1-2 с.л. оризов/копен протеин, 1 с.л. кокосово масло, 1 с.л. смляно ленено семе, 1 ч.л. ванилови зърна на прах, 3-4 с.л кокосово брашно
Разбъркайте добре в блендера и се насладете!
Рецепта от Зоя БГ
Плодови палачинки
Какво е необходимо ? 1 банан, 1 малка ябълка, 1 с.л. ленено семе, 1/4 ч.ч. ядково мляко (бадемово, соево и пр.), 2 с.л. кокосово масло, 2 с.л. кокосово брашно, 1/3 ч.ч. овесени ядки, щипка канела и/или индийско орехче, щипка ванилови зърна на прах
Разбъркайте банана, ябълката, лененото семе и ядковото мляко в блендер. Оставете сместа за 10 мин. докато приготвяте другите съставки. Това ще даде възможност на лененото семе да се желира и да произведе ефект, подобен на яйцата. Смесете добре останалите съставки и ги прибавете към другите. Пригответе палачинките в тиган, използвайки 2 с.л. кокосово масло - 4 мин. за първата страна, след това добавете още 2 с.л. кокосово масло и обърнете другата страна за около 3 мин.
Рецепта от Зоя БГ
Супа от сладък картоф
Какво е необходимо ? 1 ч.л. кокосово брашно, 1 ч.л. кокосово масло, 1 1/2 чаша зеленчуков бульон, 1 1/2 чаша изпечени/сварени и нарязани на кубчета сладки картофи, 1/4 ч.ч. джинджифил (на прах или пресен), 1/8 ч.ч. канела, 1/8 ч.ч. индийско орехче, 1 ч.ч. ядково или кокосово мляко, хималайска сол на вкус, пипер на вкус
В дълбок съд на средна температура загрейте кокосовото брашно и кокосовото масло, като разбърквате постоянно, докато сместа не придобие светъл карамелов оттенък. Прибавете зеленчуковия бульон, намалете температурата и оставете да покъкри. След това прибавете сладките картофи, джинджифила, канелата, индийското орехче и оставете още за не повече от 5 мин. Изсипете супата (цялата или на част в зависимост от големината на блендера) в блендер и миксирайте. Върнете сместа на котлона и добавете ядковото/кокосовото мляко, солта и черния пипер. Свалете от котлона - супата е готова! За 4 порции.