Био сертификат може да изтеглите от
ТУК(изисква Adobe PDF Reader).
Кокосовите стърготини се правят от смлени и изсушени свежи кокосови орехи. Широко използвани в индийската кухня, те са снежнобели, естествено сладки и с наситен кокосов аромат. До нашите ширини трудно достигат качествени пресни кокосови орехи, затова кокосовите стърготини са удобен заместител на пресния кокос в много рецепти.
Начин на употреба:
Кокосовите стърготини могат да бъдат добавяни към смути, мюсли или използвани в торти, енергийни блокчета и сурови десерти. Подходящи са и за декорация - просто ги поръсете върху плодови салати или сладолед.
Хранителна стойност за 100 г:
Енергия - 2461kJ/588kCal
Протеини - 5.6 г
Въглехидрати - 6.4 г
от които захари - 6.4 г
Мазнини - 62 г
от които наситени - 53.4 г
Фибри - 13.7 г
Натрий - 0.028 г
Сол - 0.07 г
150 г
Рецепта от Зоя БГ
Суров кокосов пай
Какво е необходимо ? Блат:
2 ½ ч.ч. кокосови стърготини
¼ ч.л. ванилия
щипка хималайска сол
¼ ч.ч. обезкостени и изкиснати фурми
Крем:
1 ¼ ч.ч. кокосово мляко
¾ ч.ч. кокосова пулпа
¾ ч.ч. обезкостени и изкиснати фурми
½ ч.л. ванилия
2 щипки хималайска сол
½ ч.ч. + 2 с.л. кокосово масло
Украса:
¾ ч.ч. кокосови стърготини
Сложете стърготините, солта и ванилията за блата в кухненски робот и започнете да бъркате, като прибавяте малко по малко фурмите. След като се оформи тестото, го разстелете в намаслена с кокосово масло форма. Разбийте в блендер съставките за крема, като добавите най-накрая кокосовото масло. Излейте го върху блата и оставете да се стегне в хладилник/фризер за около 1 час. Украсете с кокосовите стърготини преди да сервирате.