Био сертификат може да изтеглите от
ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Кокосовата захар е традиционен подсладител в районите на Южна и Югоизточна Азия, където кокосовите палми изобилстват. Извлича се не от плодовете на кокоса, а от нектара, съдържащ се в цветовете на растението. По сладост кокосовата захар се доближава до кафявата тръстикова захар, но има специфичен вкус и аромат с карамелени нотки. Набира все по-голяма популярност на запад като алтернатива на бялата захар.
Начин на употреба:
Може да замести 1:1 бялата захар в рецепти, както и който и да е друг подсладител. Подходяща за подслаждане на кафе, масала чай, горещ шоколад, шейкове и други напитки. Използва се в разнообразни печива, сурови десерти, както и за глазури и сиропи. Кокосовата захар има по-фина текстура от рафинираната захар, което прави сладкишите по-плътни и сухи. За да получите желаната консистенция, когато замествате бяла захар с кокосова, добавете намачкан банан или друга по-мазна и по-влажна съставка.
Хранителна стойност за 100 гр:
Енергийна стойност: 1597kJ/376kcal.
Мазнини - 0.1 гр,
от които наситени - 0.1 гр;
Въглехидрати - 91.9 гр,
от които захари - 86.6 гр;
Белтъчини - 1.2 гр;
Сол - 0 гр.
200 / 800 г