Био киноа - 200 г

Цена: 3.85 лв (1.93 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Мъничета
Заместителен продукт
Производител: ZoyaBG ®
Годно до: 31-01-2028
Произход: Боливия
Код: SKU3068
Баркод: 3800231692879
в наличност:
Брой:
-
+
3.85 лв
Добавете в желани

Предлагаме всички продукти с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 4.10 лв

Описание:

Био сертификат може да изтеглите от ТУК(изисква Adobe PDF Reader).

Киноата е култивирана преди около  4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.

Начин на употреба:

Не е необходимо предварително накисване. Изплакнете добре и сварете в съотношение 1:2 за 20 минути или докато омекне. При варене киноа увеличава своя обем 4 пъти. Изцедете водата и добавете към любимата си рецепта. След накисване за 10-12 часа, киноата може да се консумира сурова - като добавка към сутрешна закуска например.

Хранителна стойност за 100 г:

Енергийна стойност - 1488 kJ/355kcal
Мазнини - 6.0 г
от които наситени - 0.5 г
Въглехидрати - 62.4 г
от които захари - 1.6 г
Протеини - 12.2 г
Сол - 0.01 г

Съставки:

Киноа от биологично земеделие

200 г

 

Повече можете да прочетете в нашия блог Кукуряк: - Киноа - златото на инките

Други био храни в мини опаковки за еднократно ползване или при пътуване можете да видите тук: - Био храни в мини опаковки за пътуване

Други продукти, които биха ви заинтригували

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 2.95 лв
    Векове наред чиа семената са били използвани като основна храна от индианците, обитаващи югозапада и Мексико. Известна като „храната за бягане”, масова е употребата й като високо енергийна храна, даваща издръжливост още от времето на древните ацтеки.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.25 лв
    Просото е зърнена култура с особена важност в Африка и Югоизточна Азия, използвана от месните от хилядолетия. От него се правят макаронени изделия, хляб и други печива. В Русия го сваряват на каша, а у нас традиционно участва във варенето на боза. Просото се комбинира чудесно със зеленчуци и може да замести амаранта и киноата в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.45 лв
    Червената леща е незаменима съставка в редица ястия от индийската и близкоизточна кухня. Зърната й са разделени на половинки, поради което червената леща се сварява много по-бързо от останалите видове леща. Леко сладкият й вкус и мека текстура я правят особено подходяща за приготвяне на крем супи, пюрета, както и на индийската яхния "Masoor dal".
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat