Био сертификат може да изтеглите от
ТУК(изисква Adobe PDF Reader).
Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
Начин на употреба:
Не е необходимо предварително накисване. Изплакнете добре и сварете в съотношение 1:2 за 20 минути или докато омекне. При варене киноа увеличава своя обем 4 пъти. Изцедете водата и добавете към любимата си рецепта. След накисване за 10-12 часа, киноата може да се консумира сурова - като добавка към сутрешна закуска например.
Хранителна стойност за 100 г:
Енергийна стойност - 1488 kJ/355kcal
Мазнини - 6.0 г
от които наситени - 0.5 г
Въглехидрати - 62.4 г
от които захари - 1.6 г
Протеини - 12.2 г
Сол - 0.01 г
Съставки:
Киноа от биологично земеделие
200 г
Повече можете да прочетете в нашия блог Кукуряк: - Киноа - златото на инките
Други био храни в мини опаковки за еднократно ползване или при пътуване можете да видите тук: - Био храни в мини опаковки за пътуване