Био сертификат може да изтеглите от
ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Кимионът произлиза от районите по източното Средиземноморие до Индия, а в диво състояние се среща и в Североизточна България. Има леко горчив вкус и силен, топъл аромат. Често се бърка с кима - друга подправка от същото семейство, която обаче е по-дребна, по-тъмна и с по-анасонов аромат от кимиона.
Начин на употреба:
Важна съставка в популярното арабско ястие хумус. Може да се добавя при приготвянето на супи, сосове, къри, пилаф и дори туршии.
Хранителна стойност за 100 г:
Енергия - 1833kJ/439kcal
Мазнини - 22.3 г
от които наситени - 0.9 г
Въглехидрати - 34 г
от които захари - 6.8 г
Белтъчини - 17.8 г
Сол - 0.4 г
Съставки:
Кимион на прах от биологично земеделие.
60 г