Био квас от ръжено брашно - 30 г

Цена: 2.85 лв 3.85 лв (9.50 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Зимен щанд
Очаквана дата на доставка
Show discount
Причина за отстъпка
  •  
  • ❆ Предлагаме на супер цена до 31.12.2022г. ❆ Стандартна цена : 3.85 лв
Производител: Bio Zentrale
Годно до: 31-05-2024
Произход: Германия
Код: SKU7231
Баркод: 4005009104359
в наличност:
Брой:
-
+
2.85 лв
Добавете в желани


Брашно от ръж с култури за заквасване на тесто

Квасът е естественият процес за набухване на хляб. Това е изначалната древна и първоначална форма на маята, открита от времето на египтяните. Представлява брашно, замесено с вода до получаване на гъста каша и оставена за определен период от време да ферментира. По този начин в нея се активират много ензимни и бактерийни процеси, като най-важния е симбиозата на Лактобациликус бактерия (Lactobacillus sanfranciscensis) и гъбичната мая (Candida milleri). Квасът може да бъде приготвен от различни видове брашно – пшенични, ръжено, нахутено, дори ябълково. Задължително при боравенето с квас избягването на използване на метални съоражения за съхранение, месене и разбъркване.
Опаковката съдържа ръжено брашно, обогатено с изсушени и готови за размножаване кисели бактерии и дрожди, характерни за автентичния квас.

Начин на употреба:

В подходящ стъклен съд (примерно буркан) смесете съдържанието на пакета с топла вода до получаване на гъста каша. Разбъркайте с дървена лъжица. Оставете на топло място. На следващия ден подхранете кваса с малко пълнозърнесто ръжено брашно и топла вода. Повтаряйте тази процедура, докато не забележите, че квасът е станал активен - набъбва и образува балончета. В този момент, той е готов за употреба.
Нашият съвет: Използвайте нашия екстракт от квас от пълнозърнеста ръж за ароматни пълнозърнести и смесени хлябове, питки и други печива.

Примерна рецепта за ръжено-пшеничен хляб:

• Смесете 550 грама пълнозърнесто ръжено брашно и 200 грама пълнозърнесто пшенично брашно с 30 грама квас, 1 пакетче суха мая и 2 ч.л. сол. Добавете около 550ml хладка вода.
• Месете тестото поне 10 минути и оставете покрито, докато удвои размерите си. Поставете в предварително загрята фурна, на най-долното ниво и печете около 15 минути на 250°C, а след това 65 минути на 150°C.
• Оставете изпечения хляб да се охлади на скара.
Забележка: Ако искате да използвате сух квас, без да сте го активирали предварително, трябва да използвате и мая в хляба. Сухият квас не е активен и тестото няма да втаса.

Хранителна информация за 100g:

Енергийна стойност - 1395kJ / 330kcal;
Мазнини 1.8g,
от които наситени 0.5g;
Въглехидрати 52g,
от които захари 2.1g;
Фибри 14g;
Белтъчини 11g;
Сол <0.01g.

Съставки:

Пълнозърнесто ръжено брашно*, подкиселени с чисти щамове сушени дрожди и бактерии за размножаване
* съставки от биологично земеделие

Информация за алергени:

* Съдържа глутен

30 г

Класация на продукта по продажби
#1063 в Био и натурални храни

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat