Био ечемик – 500 г

Цена: 4.35 лв (0.87 лв / 100 г)

Очаквана дата на доставка
Производител: Verival
Произход: Австрия
Код: SKU6974
Баркод: 9004617001246
в наличност:
Брой:
-
+
4.35 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Ечемикът е една от най-древните култури, използвана от човека за неговата прехрана. Данни сочат, че той се е отглеждал в Древна Гърция като основна зърнена култура. Познат по-често като суровина в пивоварната търговия и за производство на безкофеинов заместител на кафето.

По своя хранителен профил, зърната на ечемика съдържат протеини, малко мазнини и витамини и минерали. Той може да бъде използван директно за готвене или за приготвяне на брашно, което се отличава с приятен орехов аромат и е чудесно допълнение към изделия, приготвени с пълнозърнести култури. В азиатската кухня, суровите зърна се използват за направата на солена ферментирала паста Мисо. Важна стъпка в готвенето с ечемик е неговото предварително накисване за няколко часа, което позволява омекотяването на фибрите и нишестето, съдържащи се в него. По този начин, той става по-лесен за храносмилане и се усвоява по-пълноценно.

Начин на употреба:

Консумирайте самостоятелно или добавете към супи и яхнии, като вкусно ризото със зеленчуци или в салати.

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност - 1452 kJ / 343 kcal
Мазнини - 2 г
от които наситени - 1 г
Въглехидрати - 67 г
от които захари - 2 г
Белтъчини - 11 г
Сол - 0 г

Съставки:

Ечемик от биологично земеделие
* Може да съдържа следи от ядки или сусам

Ингормация за алергени:

* Съдържа глутен

500 г

Други продукти, които биха ви заинтригували

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 2.35 лв
    Богат на въглехидрати, белтъчини, мазнини, той е с висока хранителна стойност зърнена култура, 100 гр. Лимец осигуряват достатъчно протеини за един ден. Той съдържа два пъти повече ненаситени мазнини от пшеницата и благодарение на влакната си е много смилаем.
  • очакваме Нашата цена: 2.85 лв
    Просото е зърнена култура с особена важност в Африка и Югоизточна Азия, използвана от месните от хилядолетия. От него се правят макаронени изделия, хляб и други печива. В Русия го сваряват на каша, а у нас традиционно участва във варенето на боза. Просото се комбинира чудесно със зеленчуци и може да замести амаранта и киноата в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.89 лв
    Брашното е смляно на каменна мелница, благодарение на което в зърното се запазват всички витамини, ензими, минерали и фибри, правещи брашното напълно натурално и питателно.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 6.45 лв
    Обикновената елда, наричана още гречка, притежава зрънца с характерна триъгълна форма и специфичен вкус и аромат. Макар да е широко разпространена в руската кухня, за нейна родина се смята Индия. Бледо зеления цвят на културата е белег за нейното сурово състояние. Елдата с тъмно кафяв цвят е преминала през процес на бланширане.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност