Био елда – 500 г

Цена: 6.45 лв (1.29 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Най-продаван
Очаквана дата на доставка
Производител: Verival
Произход: Австрия
Код: SKU6973
Баркод: 9004617001130
в наличност:
Брой:
-
+
6.45 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Обикновената елда, наричана още гречка, притежава зрънца с характерна триъгълна форма и специфичен вкус и аромат. Макар да е широко разпространена в руската кухня, за нейна родина се смята Индия. Бледо зеления цвят на културата е белег за нейното сурово състояние. Елдата с тъмно кафяв цвят е преминала през процес на бланширане.

Елдата с голям успех участва при приготвянето на солени и сладки блюда. Освен питателна каша, тя е чудесна основа на ястия със зеленчуци, риба и супи. В комбинация с плодове и сладки подправки, с нея се получават вкусни зърнени десерти и закуски. Брашното от елда естествено не съдържа глутен и е подходящо за направата на сладкиши и палачинки, както и за сгъстяване и паниране. Тя придава повече плътност на пастети, запеканки и яхнии. Прекрасна алтернатива на ориза при завиването на постни сърми. Подходяща и за приготвяне на бебешки храни, пюрета и каши.

Начин на употреба:

Нe е необходимо предварително накисване. Измийте добре и сварете в съотношение 1:2 за 20 минути или докато омекне. Изцедете водата и комбинирайте с подправки на вкус или добавете към любимата си рецепта.

Хранителна стойност за 100 г:

Енергийна стойност - 1454 kJ/ 343 kcal
Мазнини - 1.7 г
от които наситени - 0 г
Въглехидрати - 71 г
от които захари - 0 г
Бектъчини - 9.1 г
Сол - 0 г

Съставки:

Елда от биологично земеделие
* Може да съдържа следи от ядки или сусам

500 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • очакваме Нашата цена: 2.85 лв
    Просото е зърнена култура с особена важност в Африка и Югоизточна Азия, използвана от месните от хилядолетия. От него се правят макаронени изделия, хляб и други печива. В Русия го сваряват на каша, а у нас традиционно участва във варенето на боза. Просото се комбинира чудесно със зеленчуци и може да замести амаранта и киноата в различни рецепти.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност