Био бял ориз Басмати – 500 г

500 г

Цена: 8.05 лв (1.61 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
Очаквана дата на доставка
Производител: Alce Nero
Произход: Италия
Код: SKU6096
Баркод: 8009004809505
в наличност:
Брой:
-
+
8.05 лв
Добавете в желани
 

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

Басмати е името на сорт ориз с дълги зърна, известен със своя интензивен аромат и деликатен вкус. Отличава се с по-ниско съдържание на нишесте, в сравнение с други разновидности. Поради тази причина зърната не слепват едно за друго.
Този ориз е произведен от Федерацията на малките земеделски производители в Кадар, област в Северна Индия. Продуктът е сертифициран по стандартите на биологичното земеделие и спрямо регламентите на Честна търговия.

Начин на употреба:

За приготвяне на пилаф, оризови топки и ризото, както и за рецепти от индийската, азиатската, арабската или иранската кухня.

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност - 1389kJ/332kcal
Мазнини - 0.4 г
от които наситени - 0.1 г
Въглехидрати - 80 г
от които захари - 0.2 г
Белтъчини - 6.7 г
Сол - 0 г

Съставки:

Био бял ориз басмати

500 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 6.55 лв
    Ориз сорт Арборио, отгледан в италианските области Пиемонт и Ломбардия спрямо стандартите на биологичното земеделие. Оризът е с големи перлено бели закръглени зърна. При приготвянето му топлината не достига до вътрешността на зърната. Те трябва да останат леко сурови.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.75 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.90 лв
    Кафяв ориз, отгледан в италианските области Пиемонт и Ломбардия спрямо стандартите на биологичното земеделие. Оризът е с големи зърна в меден цвят и приятен земен аромат. От неговите зърна е премахнат само най-горният неядлив слой, като по този начин той запазва ценните си хранителна вещества.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.80 лв
    Макар да е особено популярна в Русия, където я наричат „гречка“, елдата произхожда от Югоизточна Азия. Руснаците я консумират на каша, докато в Япония се използва най-вече за направата на нудъли. Елдата може да се приготвя със зеленчуци вместо ориз, да сме смели на брашно или да се накисва за една нощ и да се добавя към сутрешната закуска.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност