Био булгур - 200 г

200 г

Цена: 2.55 лв (1.28 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Мъничета
Производител: ZoyaBG ®
Произход: Турция
Код: SKU4633
Баркод: 3800231692602
в наличност:
Брой:
-
+
2.55 лв
Добавете в желани
 

Предлагаме храните с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 2.68 лв

Описание:

Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).

Булгурът се приготвя от сварените на пара, изсушени и натрошени зърна на няколко вида пшеница. По време на процеса се губи съвсем малка част от триците - остава пълнозърнест, с лека текстура и отчетлив ядков привкус. Известен е като основната съставка на арабската салата табуле. Използва се също за плънка вместо ориз, като добавка към супи или се консумира подсладен.

Начин на употреба:

Не е необходимо предварително накисване. Изплакнете добре и сварете в съотношение 1:2 за 10 минути или залейте с гореща вода и изчакайте около 20 минути, за да омекне. Изцедете водата и добавете към любимата си рецепта.

Хранителна стойност за 100 г:

Енергийна стойност - 1448 kJ/342 kcal
Мазнини - 1.5 г
от които наситени - 0.3 г
Въглехидрати - 66.8 г
от които захари - 2 г
Белтъчини - 10.6 г
Сол - 0.01 г

Състав:

Био булгур

Информация за алергени:

* Съдържа глутен

200 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.75 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.80 лв
    Макар да е особено популярна в Русия, където я наричат „гречка“, елдата произхожда от Югоизточна Азия. Руснаците я консумират на каша, докато в Япония се използва най-вече за направата на нудъли. Елдата може да се приготвя със зеленчуци вместо ориз, да сме смели на брашно или да се накисва за една нощ и да се добавя към сутрешната закуска.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.85 лв
    Просото е зърнена култура с особена важност в Африка и Югоизточна Азия, използвана от месните от хилядолетия. От него се правят макаронени изделия, хляб и други печива. В Русия го сваряват на каша, а у нас традиционно участва във варенето на боза. Просото се комбинира чудесно със зеленчуци и може да замести амаранта и киноата в различни рецепти.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност