Био булгур – 500 г

Цена: 5.65 лв (1.13 лв / 100 г)

Очаквана дата на доставка
Производител: Verival
Произход: Австрия
Код: SKU6348
Баркод: 9004617003127
в наличност:
Брой:
-
+
5.65 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Булгурът на Verival представлява накиснати и сготвени зърна от пълнозърнеста твърда пшеница, отгледана по стандартите на биологичното земеделие. След внимателното им приготвяне, те биват изсушени на въздух и едро смлени, като се получават половинки и четвъртинки части. В резултат на предварителната си обработка, булгурът се приготвя много по-лесно, като бързо увеличава размера си. По този начин може да бъде съхраняван за дълъг период от време.

Булгурът е пълноценна зърнена храна, за чиито полезни свойства се знае от векове насам. Първоначално булгурът е присъствал основно в традиционните кухни на страните от Близкия Изток, Балканите, Турция, Армения, Индия и Южна Азия, но днес е консумиран в почти цяла Европа и Америка.

Начин на употреба:

За приготвяне на салати, супи, растителни печива или гарнитури. Добавете 120 г булгур към 450 мл вряла вода и оставете да къкри за 13 – 15 мин. Оставете да престой за 5 – 10 мин., за да поеме напълно останалата течност.

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност – 1610 kJ / 380 kcal
Мазнини – 1.9 г
от които наситени – 0 г
Въглехидрати – 72 г
от които захари – 0 г
Белтъчини – 14 г
Сол < 0.1 г

Съставки:

Био пълнозърнеста твърда пшеница (100%)

Информация за алергени:

* Съдържа глутен

500 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 6.45 лв
    Обикновената елда, наричана още гречка, притежава зрънца с характерна триъгълна форма и специфичен вкус и аромат. Макар да е широко разпространена в руската кухня, за нейна родина се смята Индия. Бледо зеления цвят на културата е белег за нейното сурово състояние. Елдата с тъмно кафяв цвят е преминала през процес на бланширане.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.35 лв
    Макар да е особено популярна в Русия, където я наричат „гречка“, елдата произхожда от Югоизточна Азия. Руснаците я консумират на каша, докато в Япония се използва най-вече за направата на нудъли. Елдата може да се приготвя със зеленчуци вместо ориз, да сме смели на брашно или да се накисва за една нощ и да се добавя към сутрешната закуска.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност