Био белено просо – 500 г

Цена: 6.15 лв (1.23 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Най-продаван
Очаквана дата на доставка
Производител: Verival
Произход: Австрия
Код: SKU6356
в наличност:
Брой:
-
+
6.15 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Просото е една от най-древните култивирани зърнени култури. Това е основната причина то да присъства в традиционната кухня на страни от различни части на света. Така например, в Германия, то се консумира сладко под формата на каша. В Индия от него се произвежда брашно, от което се приготвя вкусен плосък хляб. Руснаците предпочитат просото сварено със зеленчуци или като гарнитура на ястия с месо.

Малките светло и наситено жълти зрънца на просото притежават леко сладък характерен вкус. Тяхното приготвяне е бързо и лесно, което прави тази безглутенова култура подходяща вкусна съставка на всяко едно ястие.

Начин на употреба:

Използвайте при приготвяне на салати, супи или ризото. Прибавянето на сурови зрънца просо към сместа за хляб или соленки придава приятна хрупкавина на готовото печиво. Мекият му вкус подхожда и на сладки каши, пудинги или кремове.
За приготвяне на сухо просо съотношението между вода и семена е 1:2. За получаване на почти разварено, сочно просо – 1:3. Времето и при двете разновидности е между 20-25 мин. Друг вариант е да сварите просото само за 5 мин., като го оставите да кисне поне 30 мин., за да поеме останалото количество вода. По този начин ще запази гранулираната си структура.

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност – 1514 kJ / 358 kcal
Мазнини – 3.9 г
от които наситени – 1 г
Въглехидрати – 69 г
от които захари – 6.2 г
Белтъчини – 9.8 г
Сол < 0.1 г

Съставки:

Био просо (100%)

500 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 6.45 лв
    Обикновената елда, наричана още гречка, притежава зрънца с характерна триъгълна форма и специфичен вкус и аромат. Макар да е широко разпространена в руската кухня, за нейна родина се смята Индия. Бледо зеления цвят на културата е белег за нейното сурово състояние. Елдата с тъмно кафяв цвят е преминала през процес на бланширане.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.35 лв
    Макар да е особено популярна в Русия, където я наричат „гречка“, елдата произхожда от Югоизточна Азия. Руснаците я консумират на каша, докато в Япония се използва най-вече за направата на нудъли. Елдата може да се приготвя със зеленчуци вместо ориз, да сме смели на брашно или да се накисва за една нощ и да се добавя към сутрешната закуска.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност