Био белено просо – 400 г

Цена: 4.75 лв (1.19 лв / 100 г)

Очаквана дата на доставка
Производител: Alce Nero
Произход: Италия
Код: SKU6092
Баркод: 8009004300309
в наличност:
Брой:
-
+
4.75 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Просото е на малки по размер кръгли зърна, които могат да са бели, сиви, жълти или червени. Най-широко разпространената му форма е перлената му обелена разновидност. Просото притежава много твърда обвивка на семената, която не може да бъде обработена от организма. Поради тази причина е необходимо нейното премахване.

Начин на употреба:

Със своя неутрален вкус, просото често е комбинирано с букет от подправки – босилек, целина, чили, кориандър, копър, чесън, мента, риган, магданоз, мащерка и розмарин. Добре се съчетава и със съставки за приготвяне на закуски, сладки каши и десерти – канела, кокос, стафиди, сушени череши и кайсии, портокалов сок, ванилия и слънчогледови семена. Вкусовете на просото и различни зеленчуци също се смесват отлично, особено когато те са приготвени на грил.

За приготвяне на сухо просо съотношението между вода и семена е 1:2. За получаване на почти разварено, сочно просо – 1:3. Времето и при двете разновидности е между 20-25 мин.

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност - 1627kJ/384kcal
Мазнини - 4.2 г
от които наситени - 0 г
Въглехидрати - 74 г
от които захари - 4.9 г
Фибри - 3.1 г
Белтъчини - 11 г
Сол - 0 г

Съставки:

Био олющено просо

400 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 6.45 лв
    Обикновената елда, наричана още гречка, притежава зрънца с характерна триъгълна форма и специфичен вкус и аромат. Макар да е широко разпространена в руската кухня, за нейна родина се смята Индия. Бледо зеления цвят на културата е белег за нейното сурово състояние. Елдата с тъмно кафяв цвят е преминала през процес на бланширане.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.35 лв
    Макар да е особено популярна в Русия, където я наричат „гречка“, елдата произхожда от Югоизточна Азия. Руснаците я консумират на каша, докато в Япония се използва най-вече за направата на нудъли. Елдата може да се приготвя със зеленчуци вместо ориз, да сме смели на брашно или да се накисва за една нощ и да се добавя към сутрешната закуска.
  • Поръчайте Нашата цена: 6.55 лв
    Ориз сорт Арборио, отгледан в италианските области Пиемонт и Ломбардия спрямо стандартите на биологичното земеделие. Оризът е с големи перлено бели закръглени зърна. При приготвянето му топлината не достига до вътрешността на зърната. Те трябва да останат леко сурови.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност