Био сертификат може да изтеглите от
ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Слънчогледовите семена са едни от най-разпространените култури в България, но всъщност произлизат от Северна Америка. Могат да се консумират директно, да се прибавят към мюсли или да се използват в различни сладки и солени ястия. Белените слънчогледови семена са подходящи също за приготвяне на ядкови млека, сосове и сурови десерти. Покълнали, семената са чудесна добавка към плодови и зеленчукови салати. Често се консумират печени и осолени.
Препоръчително е преди консумация да накиснете семената за 2 часа и да ги изплакнето добре, за да се освободят от инхибиторите и да се осигури пълноценното усвояване на всички нутриенти.
Хранителна стойност за 100 г:
Енергийна стойност - 2523 kJ/ 609 kcal
Мазнини - 49 г
от които наситени - 0 г
Въглехидрати - 12.3 г
от които захари - 0 г
Протеини - 26.5 г
Фибри - 6.3 г
Сол - 0 г
Съставки:
Белено слънчогледово семе от биологично земеделие
200 г