Представяме с гордост алтернатива на традиционната ни сицилианска паста от твърда пшеница - макаронени изделия от бобови растения -
леща и нахут & царевица. Произведени в Северна Италия, новата паста естествено не съдържа глутен и е по-богата на фибри и протеини.
Начин на приготвяне:
Сложете голям съд с подсолена вода да заври. Добавете макароните във врящата вода и варете 7-9 мин, като разбърквате от време на време. Отцедете и сервирайте със сос.
Съставки:
био брашно от бяла царевица, био нахут.
Хранителна информация за 100 г:
Енергия - 1508 KJ / 357 kcal;
Мазнини - 3,2 г,
от които наситени - 0,5 г;
Въглехидрати - 64,2 г,
от които захари - 1,8 г;
Фибри - 7,2 г;
Белтъчини - 14,2 г;
Сол - 0,02 г;
250 гр.