Био балансиращо антиейдж масло за нормална до мазна кожа

Цена: 35.15 лв (117.17 лв / 100 мл)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Най-продаван
Производител: Unica Cosmetics
Код: SKU2903
Баркод: 186006
в наличност:
Брой:
-
+
35.15 лв
Добавете в желани

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

BLUE LAGOON - био, балансиращо и антиейдж масло за лице за нормална до комбинирана/мазна кожа и кожа с разширени пори.

BLUE LAGOON
е възстановяваща и антиоксидантна комбинация от масла.

Хората с мазна кожа често правят грешката да използват продукт, който я изсушава – като грубите почистващи или стягащи, съдържащи спирт продукти – които отстраняват мазнините от кожата и я стимулират да произвежда повече мазнини, за да компенсира сухотата.

Най-важно е да се осигури правилно подхранване и хидратиране на кожата, без да се запушват порите и да се балансира наново производството на себум. Леката некомедогенна комбинация от масла Blue Lagoon прави точно това: маслото от жожоба и шипковото масло подхранват, успокояват и възстановяват баланса на кожата; маслото от шафранка помага да се намали размерът на порите и е особено подходящо за мазна и предразположена към акне кожа; маслото от таману, „чудодейното масло”, е безценно, заради удивителните му възстановяващи, балансиращи и антибактериални свойства.

Противовъзпалителните и бактерицидни свойства на етеричните масла помагат за процеса на излекуване на кожата. Всички тези естествени съставки действат в идеална хармония за почистване и възстановяване на баланса на комбинирана, мазна или кожа със задръстени пори.

За нормална до комбинирана кожа и за кожа с разширени пори. Blue Lagoon попива бързо в кожата и не оставя никакви мазни следи.

Начин на употреба:

Нанесете 1-2 капки на лицето и шията си и втрийте в кожата. За по-леко, копринено усещане нанесете на влажна кожа. Може използвате маслото и като околоочен контур, като внимавате да не попадне в самите очи.

Съставки (INCI):

масло от таману (Calophyllum Inophyllum)*, шипково масло (масло от семена на Rosa Mosqueta)*, масло от жожоба (Simmondsia chinensis)*, масло от шафранка (Carthamus tinctorius)*, витамин E (токоферол), екстракт от розмарин (Rosmarinus Officinalis), етерично масло от бергамот (Citru aurantium bergamia), етерично масло от лавандула (Lavandula angustifolia)*, етерично масло от чаено дърво (Melalueca Alternifolia), етерично масло от сладък портокал (Citrus dulcis); цитрал, гераниол, лимонен, линалол.
*съставка с био произход

Препоръчително е да се проведе 24-часов тест на малка зона по кожата, за да се уверите, че серумът ви подхожда – възможно е да имате алергична реакция даже и към естествени съставки. Втрийте много малко количество зад ухото си и го оставете 24 часа. Ако няма реакция, продуктът е подходящ за вас.

30 мл

Не е тествано върху животни – само чистата сила на растенията и божествен естествен аромат.

Aктивни съставки

Шипково масло
Освен че е едно от най-добрите масла против бръчки, които са известни в наши дни, шипковото масло е отлично средство за чувствителна и мазна кожа, кожа с разширени пори, както и за лечение на всички видове кожни инфекции като акне, екзема, псориазис, пъпки и циреи. Шипките са сред най-добрите растителни източници на омега 3 и добър източник на омега 6, които са важни за регенерирането на клетъчната мембрана и тъканите и нормализират разширените пори на кожата. 

Масло от жожоба
Маслото от жожоба е задължителен елемент от лечението на акне и мазна кожа, защото „подмамва” кожата да спре свръхпроизводството на себум, като имитира по някакъв начин себума. Освен това спомага за разграждането му в запушените пори. Себумът и маслото от жожоба се смесват лесно, без да запечатват порите на кожата. Накратко, маслото от жожоба спомага да се балансира себумът при всички типове кожа, допринася за овлажняването на сухата кожа при някои хора или за балансирането на прекомерното количество мазнини при други. Освен това е чудесно при чувствителна кожа, използвано успешно за лечение на екзема и псориазис.

Масло от таману
Ако съществува чудодейно масло, то маслото от таману е ТОВА чудодейно масло. То е отличен пример за традиционно средство, на което се е обърнало по-голямо внимание заради съчетанието от ефикасността му при традиционната употреба и научните изследвания, които подкрепят ползотворните му свойства. Това масло е добър избор за третиране на кожа, предразположена към акне, заради антибактериалните му свойства и защото макар и плътно и богато, маслото попива лесно и напълно, когато се нанесе на кожата, като й придава свеж и здрав блясък без мазни следи. Таману е известно с удивителното си качество да ускорява процеса на зарастване и да спомага за растежа на нова, здрава кожна тъкан. Сред местното население в Таити е познато като „свещеното масло”, което е използвано от векове за лекуване на множество и не само кожни заболявания. На островите Фиджи се използва и за облекчаване на болка, предизвикана от различни заболявания като херпес зостер, невралгия и ревматизъм. Таману има характерен състав на липидите и има естествени противовъзпалителни, анти-невралгични, антибактериални и противогъбични, антибиотични, антиоксидантни и противостареещи свойства.

Масло от шафранка

Маслото от шафранка e отличен източник на есенциални мастни киселини омега 3 и 6 (познати също и като витамин F), тъй като те съставляват над 80% от съдържанието на мазнини в него. От всички растителни масла, маслото от шафранка съдържа най-голямо количество линолова киселина – есенциална мастна киселина  тип омега 6. Това прави маслото лесно за усвояване от кожата и поради голямото си съдържание на витамин F е подходящо за различни цели, затова и присъства във всякакви видове козметични продукти. Макар да е подходящо за всички типове кожа, маслото от шафранка е особено полезно за мазна кожа, предразположена към акне или с разширени пори.

Етерично масло от чаено дърво

Аборигените в Австралия използват с лечебна цел това местно дърво от векове и днес чаеното дърво е обект на много международни изследвания. Внушителните му антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства го правят полезно за множество оплаквания. В продуктите за мазна кожа маслото от чаено дърво разгражда кожните мазнини и убива бактериите.

Етерично масло от лавандула

Лавандуловото масло е естествен антибиотик, антисептик, който предотвратява образуването на белези и спомага зарастването, като стимулира клетките на раната да се възстановяват по-бързо. Лавандулата нормализира мазнините по лицето и скалпа и убива бактериите – заради тези си качества е използвана традиционно за поддържане на кожата чиста и свежа.

Повече за Соня, която прави ръчна козметика Уника можете да прочетете в Кукуряк.
Класация на продукта по продажби
#927 в Био Козметика
#206 в Био Козметика > Лице

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност