Био Амарант 200 г

Цена: 3.65 лв (1.83 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Мъничета
Производител: ZoyaBG ®
Годно до: 31-08-2024
Произход: Индия
Код: SKU3174
Баркод: 3800231692435
в наличност:
Брой:
-
+
3.65 лв
Добавете в желани

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ


Предлагаме всички продукти с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 3.85 лв

Описание:

Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).

Амарант – мексиканското зърно на боговете

Амарантът е култивиран преди 8000 години в Централна и Южна Америка. Тази култура е била толкова важна за коренното население на Мексико, че участвала в религиозните церемонии на хората, а после била забранена от испанците за отглеждане и ядене. Името й идва от гръцкото amaranthus, т.е. неувяхващ или неизчезващ – доста подходящо име, предвид редуващите се почит и омраза, с които са се отнасяли към това скромно растение. В наши дни от него се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти. 

Начин на приготвяне:

Не е необходимо предварително накисване. Изплакнете добре и сварете в съотношение 1:2,5 за 20-30 минути или докато омекне. Изцедете водата и добавете към любимата си рецепта. След накисване за 10-12 часа, амарантът може да се консумира суров - като добавка към сутрешна закуска например. 

Съставки:

Амарант от биологично земеделие

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност - 1476 kJ/ 353 kcal
Мазнини - 7.1г
 от които наситени - 2.1 г
Въглехидрати - 71.0 г
 от които захари - 0.5 г
Белтъчини - 15.5 г
Сол - 0.05 г

Други мъничета - ТУК

Други продукти, които биха ви заинтригували

  • Поръчайте Нашата цена: 9.35 лв
    Амарантът е култивиран преди 8000 години в Централна и Южна Америка. В наши дни от него се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.25 лв
    Просото е зърнена култура с особена важност в Африка и Югоизточна Азия, използвана от месните от хилядолетия. От него се правят макаронени изделия, хляб и други печива. В Русия го сваряват на каша, а у нас традиционно участва във варенето на боза. Просото се комбинира чудесно със зеленчуци и може да замести амаранта и киноата в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.95 лв
    Векове наред чиа семената са били използвани като основна храна от индианците, обитаващи югозапада и Мексико. Известна като „храната за бягане”, масова е употребата й като високо енергийна храна, даваща издръжливост още от времето на древните ацтеки.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.45 лв
    Червената леща е незаменима съставка в редица ястия от индийската и близкоизточна кухня. Зърната й са разделени на половинки, поради което червената леща се сварява много по-бързо от останалите видове леща. Леко сладкият й вкус и мека текстура я правят особено подходяща за приготвяне на крем супи, пюрета, както и на индийската яхния "Masoor dal".
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat