Био Амарант 200 г

Цена: 2.50 лв (1.25 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Мъничета
Производител: ZoyaBG ®
Произход: Перу
Код: SKU3174
Баркод: 3800231692435
в наличност:
Брой:
-
+
2.50 лв
Добавете в желани
 

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ


Предлагаме храните с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 2.63 лв

Описание:

Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).

Амарант – мексиканското зърно на боговете

Амарантът е култивиран преди 8000 години в Централна и Южна Америка. Тази култура е била толкова важна за коренното население на Мексико, че участвала в религиозните церемонии на хората, а после била забранена от испанците за отглеждане и ядене. Името й идва от гръцкото amaranthus, т.е. неувяхващ или неизчезващ – доста подходящо име, предвид редуващите се почит и омраза, с които са се отнасяли към това скромно растение. В наши дни от него се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти. 

Начин на приготвяне:

Не е необходимо предварително накисване. Изплакнете добре и сварете в съотношение 1:2,5 за 20-30 минути или докато омекне. Изцедете водата и добавете към любимата си рецепта. След накисване за 10-12 часа, амарантът може да се консумира суров - като добавка към сутрешна закуска например. 

Съставки:

Амарант от биологично земеделие

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност - 1476 kJ/ 353 kcal
Мазнини - 7.1г
 от които наситени - 2.1 г
Въглехидрати - 71.0 г
 от които захари - 0.5 г
Белтъчини - 15.5 г
Сол - 0.05 г

Други мъничета - ТУК

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.75 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.80 лв
    Макар да е особено популярна в Русия, където я наричат „гречка“, елдата произхожда от Югоизточна Азия. Руснаците я консумират на каша, докато в Япония се използва най-вече за направата на нудъли. Елдата може да се приготвя със зеленчуци вместо ориз, да сме смели на брашно или да се накисва за една нощ и да се добавя към сутрешната закуска.
  • Поръчайте Нашата цена: 1.40 лв 2.85 лв
    Просото е зърнена култура с особена важност в Африка и Югоизточна Азия, използвана от месните от хилядолетия. От него се правят макаронени изделия, хляб и други печива. В Русия го сваряват на каша, а у нас традиционно участва във варенето на боза. Просото се комбинира чудесно със зеленчуци и може да замести амаранта и киноата в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 1.95 лв
    Векове наред чиа семената са били използвани като основна храна от индианците, обитаващи югозапада и Мексико. Известна като „храната за бягане”, масова е употребата й като високо енергийна храна, даваща издръжливост още от времето на древните ацтеки.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.75 лв
    Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност