Белите какаови зърна са по-светли от обикновените и често ги наричат "порцеланово" какао. Зърната имат по-мек и по-малко кисел вкус от тъмните какаови зърна, което се дължи на по-малкото горчиви антоцианини в състава им. В момента такива зърна се отглеждат само в провинция Пиура (Piura) в северо-западно Перу и са уникални с вкуса си. Обикновено бели зърна се получават само на дървета, които са оставени да виреят необезпокоявано стотици години, какъвто е случаят в тази усамотена местност.
С вкус, определян като на захарна тръстика с нотки на лешник и кайсия, с лек кисел привкус, белите какаови зърна са ценени от шоколадиерите и са получили името "нектар на боговете". Може да се използват в различни десерти или да се консумират самостоятелно.
Съставки:
изсушени ферментирали бели какаови зърна сорт Criollo Porcelana, от био земеделие
За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на насипни храни, чайове, подправки и наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.