Нашите овесени ядки се отглеждат от сертифицирани биологични земеделски производители във Финландия. След това те се обработват в среда без глутен и всяка партида се тества, за да се гарантира, че не съдържа повече от 20ppm (частици) глутен, съгласно новия регламент на ЕС относно храните, етикетирани "без глутен". Овесът принадлежи към зърнените култури, а това, което познаваме като „овесени ядки”, всъщност са олющени и натрошени овесени зърна. Те са типичен пример за пълнозърнеста храна - съдържат всичките съставни части на зърното: зародиш, вътрешна част и обвивка (трици).
Внимание: Безглутеновите овесени ядки са изследвани от производителя и не съдържат алергени. Въпреки това, ние не можем да гарантираме, че не се е случило кръстосано замърсяване при съхранението им в склада и магазините ни. Не употребявайте, ако страдате от глутенова алергия!
Начин на употреба:
Овесените ядки бързо и лесно могат да бъдат приготвени само чрез накисване или заливане с гореща вода или (ядково) мляко. Консумират се като овесена каша, добавят се към гранола барове, бисквити, хлябове и други печива. Могат да бъдат смлени на брашно или използвани за приготвянето както на сладки, така и на солени ястия. Използват се и за направата на ядково мляко.
Хранителни стойности за 100 г:
Енергийна стойност: 1628kJ/389kcal.
Мазнини - 6.9 г,
от които наситени - 1.2 г;
Въглехидрати - 66.3 г,
от които захари - 1.4 г;
Белтъчини - 16.8 г;
Сол - 0 г.
Съставки:
Био овесени ядки без глутен
За да насърчим zero waste инициативите
предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на насипни храни, чайове, подправки и наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във всеки Зоя магазин в София.
Вижте нашите магазини: