Бадемовият протеин е много подходящ за хора, търсещи алтернатива на млечните (суроватъчни) и соевите протеини. Получава се чрез обезмасляване на висококачествени органични бадемови ядки, без участието на химически разтворители - с механично пресоване. Грубият протеин се стрива на прах с технология kryonert®, при която процесите протичат без кислород и с контролиране на температурата. Така се запазват ценните протеинови структури, витамините, минералите и вторичните растителни вещества. Протеинът се усвоява много добре от организма и удължава чувството за ситост.
Съдържание на протеин: приблизително 53%.
Начин на употреба:
Добавете 1-2 с.л. към вода, фреш, ядково мляко, шейк или зърнена закуска. Комбинира се както със сладки, така и със солени храни. Особено подходяща добавка към протеинови шейкове, смути и десерти, заради приятния му лек ядков вкус.
Хранителна стойност за 100g:
Енергийна стойност - 1567kJ / 375kcal
Мазнини - 12 g,
от които наситени - 1.7 g;
Въглехидрати - 7 g,
от които захари - 7 g;
Фибри - 16 g;
Белтъчини - 53 g;
Сол - 0.048 g.
Аминокиселини в 100 г:
Аланин 2.57 г; Аргинин 5.87 г; Аспарагинова киселина 5.85 г; Цистеин 0.42 г; Глутаминова киселина 12.59 г; Глицин 3.38 г; Хистидин 1.4 г; Изолевцин 2.06 г; Левцин 3.56 г; Лизин 1.31 г; Метионин 0.32 г; Фенилаланин 3.01 г; Пролин 2.12 г; Серин 2.98 г; Треонин 1.55 г; Триптофан 0.51 г; Тирозин 1.54 г; Валин 2.61 г.
* аминокиселини с разклонена верига
Съставки:
био протеин от ядки на
бадем (Amygdalus communis L.).
Съдържа ядки!
125 г