Ацерола (
Malpighia glabra) е тропическо дърво, известно още като барбадоска череша или индийска череша. Плодът на ацерола е с малки размери и деликатна естествена сладост. Има кисел и сладко-стипчив вкус, наподобяващ комбинация от лимон и ягода. Тази малка ярко червена череша е позната със съдържанието си на витамин С, както и каротеноиди и биофлавоноиди, затова е много добър антиоксидант - благоприятства нормалната функция на имунната система и защитата на клетките от оксидативен стрес. Cочнитe тропически плодчета се развалят бързо след откъсването им и удобният начин за съхранение е сушени чрез лиофилизация, на прах. Нашата ацерола е без алкохол, консерванти и не е преминала ферментация. Веган. Без глутен.
Указания за употреба на Ацерола на прах - био:
Препоръчителна доза от продукта за дневен прием: 3 g (1 ч.л.) ацерола на прах с 200 ml вода, фреш или шейк. Може да приемате като напитка или добавена към ферментирали ядкови деликатеси или десерти.
Консултирайте се с лекар, ако приемате лекарства, съдържащи естроген. Не приемайте, ако имате непоносимост към продукта или захарен диабет.
Примерна рецепта:
Сутрешен шейк: соева напитка, 2 малки банана, 1/2 ч.л. какао с канела, 1 ч.л. ацерола на прах, 1 с.л. мед. Всички съставки се смесват и блендират.
За повече авторски рецепти посете нашия блог
Кукуряк
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност - 1556 kJ / 372 kcal
Мазнини - 0.71 g,
от които наситени - 0.26 g;
Въглехидрати - 84.0 g,
от които захари - 17.0 g;
Фибри - 9.0 g;
Белтъчини - 7.90 g;
Сол - 0.12 g
Съставки:
плод ацерола на прах (
Malpighia glabra) концентрат, от биологично производство.
Внимание:
Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене. Да се съхранява на място недостъпно за малки деца. Съхранявайте на сухо и хладно място, плътно затворен. Продуктът е силно хигроскопичен. Не използвайте, ако опаковката е с нарушена цялост.
60 г