Кокосово маслo - био - 200/500/1000 мл

Производител: Burel Organics
Код: SKU647
В наличност: В наличност: 9766 бр.
Overall rating:
 
 

Описание:

Органично кокосово масло. 200/500/1000 мл

Нерафинирано, студено пресовано, без оцветители, не съдържа хидрогенизирани мазнини и хексан.

Кокосовото масло се добива от кокосови орехи – плодът на кокосовата палма. На санскрит кокосовата палма е известна като kalpa vriksha, което може да се преведе като „дървото, което дава всички, необходимо за живота”. Кокосовото масло (понякога наричано и олио) се е използвало като храна и лекарство още от зората на времето. Аюрведа (медицината на Индия) и медицинските системи в Полинезия отдавна рекламират терапевтичните и козметични свойства на кокоса. Островитяните го считат за лекарство за всички болести. В тяхната традиционна медицина кокосът се използва при различни здравословни проблеми, сред които плешивост, ожулвания, изгаряния, измръзване, запек, кашлица, треска и рани.

Кокосовото масло/олио се състои от повече от 90% сурови наситени мазнини — важен и ценен строителен материал за всяка клетка в човешкото тяло. За разлика от наситените животински мазнини с дълга въглеродна верига (които често за причина за влошаване на здравето), кокосовото масло съдържа здравословни, целебни триглицериди със средна по дължина въглеродна верига. Триглицеридите подсилват имунната система, щитовидната жлеза,  нервната система, кожата и осигуряват бърза енергия на тялото. Триглицеридите в кокосовото масло помагат за увеличаване на метаболизма и затова помагат за отслабване. Исторически погледнато,  животни хранени във фермите с кокосово масло, никога не са били затлъстели. Когато ги хранели с частично хидрогенирано соево олио и други гранясали мазнини, животните бързо трупали тегло.

Триглицеридите със средна верига са известни със своите антивирусни, антимикробни и противогъбични свойства. По тази причина кокосовото масло е един от най-добрите източници на мазнини за хора на диета за изчистване от кандида.

Как да използваме кокосовото масло/олио

Кокосовото масло се втечнява при 25˚C и тогава е известно като кокосово олио.


Като суперхрана: Eдин възрастен може да консумира на ден две и повече супени лъжици кокосово масло, чисто или смесено в любимата ви напитка (чай, мляко, смути и т.н.) или смесено на подсилваща закуска с други суперхрани (годжи бери, спирулина, пчелен прашец и други).

Кокосовото масло може да се смесва с какаови продукти (сурови какаови парченца, какаово масло, какао на прах), за да си правите здравословни, сурови шоколадови десерти.

Добре е човек да готви с кокосово масло, вместо с краве масло или зехтин. Кокосовото масло е по-стабилно при нагорещяване ( до 180 С) и никога не образува транс мазнини

Локална употреба:

Използвайте кокосово масло за кожата си! Суровото кокосово масло, екстра върджин, е безопасно да се поставя навсякъде по тялото и може да успокои сухата кожа по всяко време на годината. Комбинирайте кокосово масло с масло от карите (Shea Butter), за да създавате свои собствени  масла за тяло.

Зъби:
Eдна чаена лъжичка кокосово масло, намазана върху вашите и на детето ви зъби и венци, убива микробите в устата и нормализира pH на устната кухина.

Кокосовото масло може да се съхранява извън хладилника. Кокосовото масло може да се яде и използва локално от всички възрасти - деца, възрастни и стари хора.

Още открития за кокосовото масло:

Изследванията на д-р Брус Файф, публикувани в книгата му Чудото на кокосовото масло, както и на други изследователи в тази област, показват, че кокосовото масло не съдържа холестерол и всъщност действа благотворно на сърдечносъдовата система. От кокосовото масло се образуват стероиди с противостареещо действие като прегненолон, прогестерон и DHEA (дехидроепиандростерон).

Консумацията на сурово кокосово масло/олио може да помогне за доброто ви здраве по следните начини:

- подобрява храносмилането и усвояването на мастно-разтворимите витамини (А, D, Е, К и бета каротин) и аминокиселини.
- подсилва имунната система – кокосовото масло се бори естествено с вируси, бактерии и бързо развиващи се гъбички.
- подобрява използването на захарта в кръвта и намалява симптомите на хипогликемия.
- подобрява усвояването на калций и магнезий.
- мощен антиоксидант е.
- помага на тялото да използва по-пълноценно есенциалните мастни киселини (омега-3, омега-6, омега-9). Може и трябва да вземате кокосово масло заедно с други суперхрани, богати на мастни киселини омега-3 (конопени семена, лен, и др.). Кокосовото масло и мастните киселини омега-3, може да са два пъти по-ефикасни, ако се вземат заедно, отколкото поотделно.

Всички студено-пресовани масла се увреждат от светлината, кислорода и топлината. Кокосовото масло в стъклена опаковка е за предпочитане, защото пластмасата не защитава мазнините от кислорода и кокосовото масло може да се смеси и разтвори някои пластмаси на молекулярно ниво.

Производство на органично кокосово масло накратко:

1.Кокосови палми, които растат без тор и пестициди
2.Ядките се натрошват и вътрешността на кокосовата ядка се суши. Нормално се използват химикали, за да се ускори процеса на сушене. В органичното производство в процеса на сушене не се използват химикали.
3.Следващата стъпка е извличане на маслото. Докато се прави кокосово масло, извличането става на ниска температура и само механично, без употребата на химикали (разтворители)
4.Следва пречистване (рафиниране).Рафинирането става чрез утаяване или отцеждане със слаб натиск. Химикали не се използват и при този процес.

Великолепен балсам за косата преди измиване.

Ако някога сте били по крайбрежните части на Индия, Западен Бенгал, Керала ще се изненадате колко много възрастни мъже и жени към 70-те и 80-те имат плътни, блестящи коси. Дължи се на на крайбрежния климат, храната с ориз и риба и, разбира се, чистото кокосово масло.
Lauric acid и Capric Acid в кокосовото масло действат антимикробно, което спомага за заздравяването й и намалява косопада. Всъщност една от причините за косопада са микроби, които действат в корените на косата.
Витамин Е - почти всички знаят, че е важен за кожата и косата. Пази ги здрави и обновява косата.
Овлажняваща способност - прави косата мека и предотвратява чупенето на косъма, което го прави по-добър балсам от синтетичните такива.
Без пърхот - различните мастни киселини представени в кокосовото масло премахват пърхота. Редовната употреба може да ви спаси от пърхот за дълго време.

Произход: Шри ланка

200/500/1000 мл

Повече за разликата между базисните и етеричните масла, четете ТУК

Повече за кокосовото масло можете да прочетете в Кукуряк

Други продукти, които биха ви заинтригували

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • За измиване на плодове и зеленчуци преди консумация. Не оставя мирис или вкус в храната. Отмива всички остатъци от пестициди и изкуствени торове. Създаден от 100% натурални съставки! Убива до 99.9% от вредните бактерии. Сертифициран от Soil Associatio. 500 мл
  • Бързодействащ универсален препарат за почистване на дома и премахване на петна от дрехи, килими и тапицирани мебели, всякакви водоустойчиви повърхности като метал, стъкло, порцелан, дърво, алуминий, полиестер, ПВЦ, лодки, велосипеди и други.  Премахва петна от восък и засъхнали петна, маслена боя, лак за нокти, следи от гума по пода.

Моля, свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт