Кедрови ядки - био - 125 г

Производител: ZoyaBG ®
Код: SKU918
В наличност: В наличност: 13 бр.
Overall rating:
 

Предлагаме всички супер храни с марка ZoyaBG ® с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин" и магазинната мрежа: 16.79 лв


Описание:

Био сертифкат - Soil Association може да изтеглите от ТУК и ТУК (изискват Adobe PDF Reader).

Кедровите ядки са ядливите семена на особен вид иглолистни дървета. Известни са също и като кедрови семена. Ценни носители са на белтъчини, мазнини и мастноразтворимите витамини Е и F. Витамините от  групата Е или токоферолите са много важни и незаменими за обезпечаване на пълноценна наследственост. В превод от гръцки „токоферол” означава "носител на наследство". В случая недостига на витамин Е в организма се нарушава баланса на мазнините. Витамин Е отговаря и за образуването на кърма при кърмачките и недостигът му спира лактацията.В кедровите ядки се съдържа и комплексът на витамините В. Те нормализират дейността на нервната система, благотворно влияят върху ръста и развитието на човешкия организъм, подобряват състава на кръвта, действат добре при инфекциозни, паразитни, сърдечно-съдови и костно-ставни проблеми или предразположеност към тях. Калий, магнезий, желязо, фосфор, цинк, йод и други важни минерали, също се намират в кедровите ядки.

Употреба:

Могат да се вземат от 5 до 20 грама на ден (1-4 чаени лъжички). Използват се често в ястия от месо, риба и зеленчуци. Богати са на масла и протеини. Добре е да ги държите в хладилник, за да издържат по-дълго. Ако сте алергични към някои други ядки, пробвайте кедровите за пръв път само в минимални количества (четвърт чаена лъжичка) и след няколко дни, при липса на реакция, бавно увеличете дозата.

Опаковка:

125 гр.

Рецептата на Зоя.БГ

Песто с кедрови ядки

1 чаша накиснати кедрови ядки, 2 чаши пресен босилек, 1/2 киснат в масло нарязан чесън (може и пресен), 1 с.л. зехтин, 1 с.л. соев сос био, хималайска или келтска сол, 1/2 чаша вода
 

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • поръчайте Нашата цена: 12.45 лв
    Кашу е добър източник на калий, витамин B, фолиева киселина. Съдържа и магнезий, фосфор, селен и мед. Добре е кашуто да бъде накиснато преди употреба за да услесни храносмилането. Може да се използва в рецепти с десерти, мусове, кремове, следоледи, ядкови сирена, ядкови млека, торти. Може да се направи и шейк или мляко от кашу. 250 г
  • Конопените семена са особено популярна здравословна храна, тъй като са много богати на хранителни вещества, като мастни киселини тип омега, аминокиселини и минерали. Конопът е идеалната храна за хора, които приемат малко количество есенциални мастни киселини и за спортисти. Конопените семена са силно хранителен източник на протеин, а на вкус са по-добри и по-лесно смилаеми от соята. 125/250 г

Моля, свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт